torsdag 12 januari 2017

Årets fiske...... det har varit olika framgång för oss i butiken avseende årets fiskeresultat.

Det har gått riktigt bra för Daniel 20 arter detta år, och även Andreas har det funkat bra för.

Tobbe har fiskat relativt lite vilket innebar enbart två nya arter för honom.

Andreas lyckades pilla upp 8 nya arter, vilket är riktigt bra!

Daniels fiske beskrivs så här med hans egna ord:

"Redan under Håkan Brugårds sista år som storfiskregistrerare, har jag haft ett mål varje år, att fånga 20 olika arter över storfiskevikten.

Vet att jag ringde och pratade med Håkan vem som var den person som hade tagit flest och mest arter på ett år. Den väldigt trevliga och duktiga Ronnie Johansson hade då 19 arter, tätt följd av Ola Esbjörnsson. Detta var året, som de båda körde storsatsningar ihopa och började fiska mycket efter salta arter. Jörgen Forsén kom också med på pallplatsen, dock inte med så många arter men med imponerande många storfiskar på ett år. Tävlingsmänniska som man är, har jag då satt ett mål att försöka slå detta, vilket inte visade sig vara lätt.

Antingen har året börjat bra och slutat dåligt eller tvärtom. Marginalerna har inte räckt hela vägen och sedan snöar man in längre perioder under året på en art, fisket skall ju fortfarande vara kul.

Detta året var ett år som gav resultat tidigt på säsongen och fram till slutet av april flöt det på bra. Ännu ett år (3) utan min eftertraktade kanadaröding och även faren, gjorde att man fick lägga om strategin.
Sommarens djuphavsfiske gav många storfiskar och arter, även två nya arter.

Sensommaren/hösten gick både bra och dåligt. Många resor som skulle gett resultat uteblev. Inga plattfiskar i sundet, Dalälven gick inte som planerat. Resan på hornsimpan som vi skött upp i det sista, eftersom vi ville ha chansen att ta en riktigt romstinn fisk, gav inte en fisk. Hösten gav dock äntligen min första fenknot, och kort därefter en över storfiskvikten.

Sista månaden kunde jag ha fallit på målsnöret med 19 arter. Den frustration och panik som byggs är inte kul... ... kunde avsluta året med havsabborre och lake" 

Målet nåddes med andra ord.

Andreas fångade även han en hel del fin fisk ute på 10-gradarn och plockade upp fyra arter där ute. Sedermera lyckades han fånga två fina fenknotar och hittade även en vimma över regg i Dalälven när han var där i höstas.

Tobbes fiske var som sagt trevande och lite. Lyckades få en, i och för sig, fin regg-rötsimpa på en utbytestur/tåvling mellan Råå HFK och HFK Lupus. Han fick även en kolja som han fiskat ett tag efter. Det lades även lite pass efter id och färna med fina fiskar som låg nära regg men som inte riktigt nådde över.

Vi har prylar för allt detta fiske (fiskedepan.nu) och vi har givetvis kunskapen och rutinen för att ge relevanta tips om platser och metorder!

Här nedan kommer lite bilder:


1 kommentar: