torsdag 29 juni 2017

Sutarfiske

Hej!

Undertecknad bestämde sig för att åka till Rögle dammar under midsommarhelgen då la familia inte var hemma. Jag hade siktet inställt på sutare, kände att jag var nöjd om jag hittade en storfisk av något slag.

Åkte till dammarna på midsommaraftonens förmiddag. När jag kom fram kunde jag, föga överraskande, konstatera att jag nog skulle få ha damm fyra helt för mig själv. Det vara bara det rika fågellivet som mötte mig vid dammarna.

Det var en behaglig och lugn dag med svag vind och till en början uppehåll. I lugn och ro kunde jag pula med grejerna och langa ut mäsk och få riggarna på plats, ett snabbt bygge av läger och jag installerade mig i stolen för att inmundiga lite nudlar. Ganska omgående så började det dugga och jag fick dra mig in under shelterts skyddande duk. När jag satt och fyllde min buk så började plötsligt ett av larmen ljuda. Lyfter spöt och fisk på. En konstig drill med en fisk som simmar i hög fart mot mig och precis vid håvning tappas krokfästet och jag ser en sutare glida tillbaka ut i dammen - fan!

Under kvällen som gick kom Peter ner till dammen och ven han lade ut sina prylar. Tidigt på morgonen väcks vi av P:s larm och en hård fajt utspelar sig inför mina trötta ögon. När fisken kommer närmre så ser jag att det är en karp, jag förmedlar detta och säger att den ser inte nämnvärt stor ut. Snart är den håvad och jag upptäcker att den nog är större än jag först trott. Bra längd och en vägning bekräftar att det var en fin fisk, 10,7 kilo.

Vi lallar tillbaka till tältet och somnar om för att under morgonen med jämna mellanrum bli väckta av småbraxnar upp till 4 kilo.

På midsommardagens eftermiddag får jag plötsligt ett rejält run, känner att det inte är en liten slappbralle utan en lite stökigare firre. Peter kan snart håva en rätt så lång men ganska slank sutare. Vi väger fisken och den pendlar mellan 3250-3270. Sätter den på 3250 gram så vet jag i alla fall att den inte var mindre än det. Nu var jag nöjd, jag hade fått en storfisk... Fiskade vidare och fick lite brallar och tappade ytterligare en fisk precis innan håvning - en ruda.

Natten som kom fick vi ytterligare braxnar men inget märkvärdigt.

Jag kan väl summera helgen som godkänd och trevlig.


/Tobbe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar